VĚRA LEVÁ

V nedávném čísle Naší pravdy z roku 2023 odpovídalo 25 známých osobností na dvě otázky. Tito činitelé různých profesí a oborů se shodli. Nejsilnější událost roku 2023?: Ničení Gazy a genocida Palestinců, sílící BRICS, vítězství Fica, nárůst zdražování a chudoby, sílící nenávist mezi lidmi a odvolání doc. Ševčíka. Co přejete republice a světu do roku 2024?: Mír, mírová jednání místo zbraní, deglobalizaci, konec neschopné a nekompetentní vlády a aby republiku vedli vzdělaní lidé, bránící mír a zájmy lidí.

Mé přání:

Nenávidět, zabíjet je tu normální.

Já chci odtud, ale kam? Svět je globální.

Nechci zisky, prachy, mamon – jsou k zblití,

chci hvězdičku, co je v dáli a svítí

mírem, pravdou a jistotou člověčí.

Jistota, mír, to je štěstí největší.

Nesouhlasím s Václavem Havlem, že je tu blbá nálada. Je tu blbá vláda.

J. Klán: „Kult zbraní, války, kult lhaní a smrti

v šílené zemi, kde lež pravdu drtí!“

 Nejen u nás, ale v celém světě vládne lež.

J. Žáček: „Pravdy a lži se spolu tajně páří

a plodí lháře ušlechtilých tváří!“

 Ušlechtilé tváře kancléřky Merkelové a prezidenta Hollanda lhaly! Až roku 2023 oba přiznali, že Minské dohody pro ukončení vybíjení Rusů Doněcka a Luhanska od roku 2014 byly fraškou! Šlo o získání času na vyzbrojení Ukrajiny. Lhaly i ušlechtilé tváře Backera, Bushe ml., Genschera, Kohla, Gatese, Mitterranda, Thatcherové, Majora, když slibovaly Rusům: NATO nepůjde k hranici Ruska.

Lhal V. Havel: „Nikdy už nevstoupíme do vojenského paktu!“

Lžou všichni mocní, když do nás lijí nenávist k době před r. 1989. Když ji špiní, halí do teroru, šedi a bídy, lžou a přetvařují se, protože coby „profíci“ dobře vědí, že „40 let socialismu (i s 50. léty, ba i s normalizací 70. let) bylo pro každého výnosným a vrcholným ziskovým podnikem.“ (Š. Kotrba)

Zas a znovu to zopakujeme: Komunisti dali šesti až osmi milionům lidí králíkárny, vyasfaltovali cesty i na pole, do každé „díry“, kde postavili jesle, školky, školy s jídelnami, tělocvičnami, vybaveným dílnami, s povinnými lékařskými a zubními prohlídkami, s neplacenými kroužky, kde postavili středisko zdravotní i nákupní – tak tam zavedli ke každému baráku, ba i chatě, proud, telefon, pitnou vodu, plyn, odpad. Pracujícím dali podnikovou jídelnu, podnikového lékaře a zubaře, podnikovou chatu a rekreaci, zájezdy za kulturou, poukazy do lázní a podnikové byty. V každé větší „díře“ byla lidová škola umění, střední škola, pionýrský dům. Komunisti investovali do masového vydávání beletrie, poezie (vzpomínám na čtvrteční fronty před Knihou), do dětských časopisů, kinematografie, folkloru. Aby byla práce, budovali závody i tam, kde nikdy nebyly: keramické, sklářské, nábytkářské, textilní, obuvnické, strojírenské – od šroubků po turbíny, od žárovek po jeřáby, letadla, lodě. Přitom stát neměl dluhy (dnes má přes 3 biliony).

Ve vánočním projevu ušlechtilá tvář premiéra Fialy též lhala. Nevěřím, že budu mít konečně zubaře a lékařskou pohotovost. Nevěřím, že bude něco pro lidi z toho výše jmenovaného. Naše vláda pomáhá totiž bohatnout jen bohatým.

Jestli lidé nepochopí, že tento systém (systém nesmírného hromadění soukromého kapitálu pomocí vykořisťování a válek) ubíjí a likviduje nejen planetu Zemi, ale i Homo sapiens sapiens s lidskou duší – zaniknou i s tou svou hovniválovou kuličkou majetečku.

Homo aurus – člověk zlatý

Venku prší, nás to vzruší,

mokne prádlo, co se suší.

Prádlo uschne, každý tuší,

horší je to s lidskou duší.

Jí ten déšť vůbec nevadí,

Jí vadí, že nám nevadí,

že náš svět, zlatem rozťatý

na chudé a pár bohatých

umírá. Umírá!

Duše buší, my jsme hluší,

prachy žerou lidskou duši.

Za sapiens bez duše

Homo aurus nakluše.

Homo aurus chce jen zlato,

ždímá svět, má na to NATO,

duše buší, volá, křičí:

homo aurus náš svět zničí.

Svět umírá v zlata chtíči,

kdo se homo auru vzpříčí,

chrání život, děti, sebe,

lidskou duši, čisté nebe –

tvoří nový svět!

 Hrozně se bojím. Lidé to nepochopí, neboť jejich hlavy jsou cíleně cpány lží a převrácenou nebo polovičatou pravdou.

V. Jumr: „Pravda a láska pochována při zdi,

nenávist se lží planetu hyzdí.“

M. Semelová: „Nic se nezmění, pokud lidi nepochopí,

že musí táhnout za jeden provaz.“

A. Einstein: „Svět nebude zničen těmi, kteří páchají zlo, ale těmi, co se na něj

dívají, aniž by něco udělali.“

K. Sýs: „Je nezbytné vidět, slyšet, a nemlčet!“