MIROSLAV KANTEK

Občas chodím na weby s různými kvízy, abych si dokázal, jak jsem hloupý. No a tentokrát jsem na jednom webu objevil kvíz o naší moderní české historii. Tento kvíz má kouzelnou barevnou upoutávku, tedy vlastně jakousi titulní stranu. Na ní je vlající červenomodrobílý americký prapor s pruhy a hvězdami a pod ním je název testu: Osvobození (myšleno Československa) a Pražské povstání. A přes prapor je velkými bílými písmeny napsáno: Díky ti, americká armádo!

Na záchod jsem se zvednutým žaludkem doběhl jen taktak. Jak si tohle může vůbec dovolit a jak tuhle nehoráznou lež může editor nebo šéfredaktor, nebo kdo tomu šéfuje, vůbec pustit?!! Vždyť přece každé malé dítě už ve třetí třídě ví, pokud ovšem sedí celý den pěkně u počítače, skrze nějž vstřebává nedávno nabytá moudra své pančelky, že nás v pětačtyřicátém osvobodila slavná a májovými šeříky vděčnými občany Prahy obsypaná německá wehrmacht, na východě podporována chrabrými jednotkami Ostapa Bandery a v Praze stejně tak odhodlanou jednotkou hrdiny Jury Vlasova.

Ale kde je cenzura, tolik aktivní v banování, tedy dočasném zákazu autorů svinských internetových názorů, odmítajících celosvětové sjednocení všech až doposud utlačovaných a lidstvo obohacujících a jen po míru a šťastném životě toužících nebílých ras?

Například zcela po právu dostal šest let natvrdo nenávistník, který schvaloval teroristický masakr na Novém Zélandu vůči tamním muslimům. Jak se mohou divit trapní a pomýlení intelektuálofobové, že mladík za zabití důchodce tím, že ho strčil pod metro, dostal pouhé tři roky, nebo že za podněcování k fyzické likvidaci hlavy státu dostal onen chvályhodný aktivista jen soudní napomenutí, a že barevný emigrant, který znásilnil nezletilou dívku, dostal zcela právem pouhou podmínku? Jak se mohou divit, vždyť onen právem potrestaný homofob svými výroky ohrožoval světový mír a v podstatě vyvolával světovou revoluci, ochotně podněcovanou Putinovskou RF, která zcela evidentně také ohrožuje světový mír. Zatímco ony zmíněné činy byly důsledkem pouhého momentálního selhání jedince, a kdo ví, zda ještě nejednal pod vlivem drog, což by pro něj jistě mělo být polehčující okolností!…

Teď je ještě třeba, aby na obskurním webu YouTube byly zakázány štvavé filmy, které připomínají nedávnou historii, protože tuto krvavou minulost nesvobody nejenom zkreslují, ale ještě ke všemu plivou na hrdiny, kteří se snažili už tehdy, před sedmdesáti lety, vybudovat svět bez politických předpojatostí a všech těch třídních nesmyslů. A po kteréžto době tak nyjí ti, jimž kane z koutků alzheimerovská slina a kteří říkají, jak bylo tenkrát dobře a pohoda. Přitom vůbec nebylo dobře a pohoda, protože chybělo to hlavní – svoboda a s ní svoboda slova!… Proto je třeba tyto filmy a různé nenávistné diskuse, pořady a přednášky zakázat, protože se jenom snaží vytvářet zmatek v hlavách mladé generace, která se při budování svého nového světového řádu bez všech těch trapných keců klidně obejde.